Σε μια μοναδική ενέργεια υπέρ της ενότητας του Ελληνικού Τεκτονισμού εξελίχθηκαν οι εργασίες του Αρείου Πάγου «ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» αρ.1 σε 28ο βαθμό, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, υπό το σκήπτρο του Μεγ:. Καγκ:. Κραταιού Αδ:. Αντωνίου Παπανδρέου, 33°.
Ομιλητής της εσπέρας ο πρώην ΥΜΤ Κραταιότατος Αδ:. Λέανδρος Λεφάκης παρουσία σύσσωμου του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου δια την Ελλάδα με επικεφαλής τον ΥΜΤ Κραταιότατο Αδ:. Ευάγγελο Μπινιάρη αλλά και του Μεγάλου Συμβουλίου της Μ.:Σ.:Τ.:Ε.: με επικεφαλής τον Ενδοξότατο Μεγάλο Διδάσκαλο Αδ.: Μιχαήλ Ματτέ και βέβαια πλήθος αδελφών στις Κοιλάδες.
Θέμα της Ομιλίας: «Ιππότης του Ηλίου, Ανθρωπιστική πνευματοδοξία και εσωτερική παράδοση». Επρόκειτο για μια άκρως διεισδυτική αναδίφηση των ιστορικών και όχι μόνον στοιχείων για την εξέλιξη και διαμόρφωση του σημαντικού για τον Σκωτικό Τύπο αυτού βαθμού. Ο ομιλητής «ταξίδευσε» τους ακροατές σε άλλα επίπεδα γνώσης επεξηγώντας ταυτόχρονα την εξέλιξή του αλλά και τα σύμβολα.

Μετά την ομιλία ανέλαβε το σκήπτρο, ο ΥΜΤ Κραταιότατος Αδ:. Ευάγγελος Μπινιάρης ο οποίος προέβη σε πλήρη ενημέρωση επί των εξελίξεων που αφορούν στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου δια την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το Ύπατον Συμβούλιο, με την πλήρη αναγνώριση και υποστήριξη των περισσοτέρων Υπάτων Συμβουλίων του υφηλίου αλλά και σε πλήρη ενότητα και άριστη σχέση με την ΜΣΤΕ, οδεύει προς το μέλλον με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Πριν από τις εργασίες – δημιουργώντας έναν άριστο συμβολισμό – ετελέσθη με μεγάλη επιτυχία από το Ύπατον Συμβούλιον η Περικόσμησις εις 32ο ΕΜΕ.