Σύνοδος 32ο

Στον κατάμεστο Ναό του Τεκτονικού Μεγάρου Αχαρνών έγινε η πανηγυρική πρώτη Σύνοδος του 32ο , για το  Τεκτονικό έτος 2016-2017, παρουσία συσσώμου του Υπάτου Συμβουλίου και ιδιαιτέρως του Επιτίμου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου  Κρ:.Αδ:. Χρήστου Μανέα και του Υπάτου Μέγα Ταξιάρχου αυτού Νικολάου Κιλάκου.

Μέσα στον άψογα διακοσμημένο  (από τον Κρ:. Αδ:.Γεώργιο Γκούσκο) με τα σύμβολα του βαθμού Ναό, ο Πρόεδρος της Συνόδου και Ανθύπατος του Υπάτου Συμβουλίου Κρ:.Αδ. Εμμανουήλ  Γρύλλης άνοιξε τις έργασίες και χαιρέτησε τούς παρόντες ευχόμενος γόνιμη τεκτ:. περίοδο σε όλους και υγεία και χαρά στις οικογενειές τους. Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στον ομιλητή της εσπέρας Κρ:. αδ:. Αντώνιο Περράκη ο οποίος ανέπτυξε με επιτυχία το θέμα “Αιτιοκρατία και Ελεύθερη Βούληση”.

      Περαιωθείσης της συζητήσεως επί της ομιλίας τον λόγον έλαβε ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κρ:. Αδ. Νικόλαος Κιλάκος ο οποίος αφού ευχήθηκε τα δέοντα εις τους παρευρισκομένους για τη νέα τεκτονική περίοδο, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του γιατί, τόσο η συμμετοχή των αδ:.αδ:. στα εργαστήρια που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ύπατου Συμβουλίου και ιδιαίτερα στην πρώτη πανηγυρική συνεδριαση της Συνόδου του 32ο (που ήταν από τις μαζικότερες) όσο και η διεθνής καταξίωση του Υπάτου Συμβουλίου με την ενεργό και αδιάληπτη παρουσία του σε όλα τα τεκτονικά fora δικαιώνουν την τεκτονική ρήση:

” Οι αδελφοί μου με αναγνωρίζουν ως Τεκτονα”…

      Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σταθερή και αμετακίνητη θέση του Ύπάτου Συμβουλίου για την με κάθε δυνατό μέσο στήριξη όλων των αδ:.αδ:. του Σκωτικού Τύπου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα για τη δράση του Ύπάτου Συμβουλίου για το νέο τεκτ:.έτος  τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό.

Η συνεδρίαση της Συνόδου έκλεισε με το καθιερωμένο ποτήριον της αγάπης.