Οι πράξεις πάντα μιλάνε δυνατότερα από τα λόγια

ΥΠΑΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ 33ο ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ Α.: Α.: Σ.: Τ.:

ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

12η Ιανουαρίου 2022

Οι πράξεις πάντα μιλάνε δυνατότερα από τα λόγια

Δεν είναι μόνο η πανδημία. Είναι και η διαχρονική απαίτηση όλων των εντίμων τεκτόνων που, βεβαρυμμένοι και από την σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας, βαρέθηκαν τα «ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα» και τους τάχα παληκαρισμούς αυτών που στόχο έχουν να αλλοιώσουν την πραγματική ενότητα και την ουσιαστική τεκτονική αλληλεγγύη. Αυτών που δεν φείδονται προσπαθειών για πρωτοβουλίες που μας αποξενώνουν, μας κάνουν “αναδέλφους” εκδικητικούς και σίγουρα όχι αυτούς που «αφήνουν τα μέταλλα εκτός του ναού και λαξεύουν τον ακατέργαστο λίθο».

Στην σημερινή εποχή δεν υπάρχουν περιθώρια για να μην βλέπουμε την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού. Δεν χρειάζονται μαθήματα τεκτονικής συμπεριφοράς σε κανέναν συνειδητοποιημένο τέκτονα που διακονεί τις τεκτονικές αξίες καθημερινά.

Είναι αυτός ο Τέκτονας που είναι δίπλα, αλληλέγγυος στον Αδελφό και τον συνάνθρωπο τουλάχιστον. Αυτός που λειτουργεί με αρχές, ταπεινότητα και διάθεση προσφοράς. Αυτός που είναι αθόρυβος αρωγός όσων έχουν ανάγκη.

Είναι εκείνος που δεν συγκρούεται αλλά συνθέτει. Εκείνος που δεν εξαγοράζει το δίκιο του, αλλά το επιβάλλει με επιχειρήματα. Εκείνος που δεν εκδικείται με νομικίστικα κόλπα, αλλά στηρίζει το δίκαιο.

Είναι τέλος, αυτός που δεν διχάζει αλλά φέρνει κοντά ακόμα και αυτούς που φαινομενικά δεν θα μπορέσουν να είναι κοντά.

Στην αυγή της Νέας Χρονιάς ας ξαναδούμε το προφανές και ας μην ασχολούμαστε με τα επουσιώδη που περιορίζονται σε «γραμμές και τα φτερά του αετού». Ο στόχος πρέπει να είναι να έρθουμε εγγύτερα στο “Αιώνιο Φως” και ας γίνει ο ρυθμός του ενάρετου Τέκτονος μέρος “του παγκόσμιου ρυθμού”. Όλα τα άλλα είναι φτηνά μέταλλα που ακόμα και οι αργυραμοιβοί δεν θα δέχονταν ως νόμιμη αξία.