Συγκινητική “Ροδοσταυρική Αγάπη” σε τηλεδιάσκεψη του Υ:.Σ:. δια την Ιταλία

Στις 9 Απριλίου και ώρα 16:00 (ώρα Ιταλίας), Μεγάλη Πέμπτη για το Καθολικό Πάσχα, έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη του ΥΣ δια την Ιταλία υποκαθιστώντας συμβολικα την ετήσια επίσημη Αγάπη των Ροδοσταύρων, με συμμετοχή 2000 περίπου αδελφών του ΑΑΣΤ από όλες τις περιφέρειες της γείτονος χώρας σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα και με επίσημους προσκεκλημένους από τα αδελφά Υ:.Σ:.

δια την Ελλάδα Y:.M:.T:. Kρατ Ευάγγελο Μπινιάρη, 33ο και τον Μεγ:. Καγκ:. Κρ:. αδ. Αντώνιο Παπανδρέου, 33ο
δια την Βραζιλία Y:.M:.T:. Κραταιοτ:. Jorge Lins, 33o
δια την Αυστρία ο Μ:. Καγκ:. Jan Van der Burge, 33o
δια την Τουρκία Y:.M:.T:. Κραταιοτ:. Hasan Erman, 33ο  και Μεγ:.Υπ:. Επικρ Davut Becker, 33ο
δια την Ισπανία Y:.M:.T:.  Jesus Soriano, 33ο
δια την Κροατία Y:.M:.T:. Borko Scuric, 33ο
όπως και τον Μ:.Δ:. της Μεγ:.Αν:. της Ιταλίας Ενδοξότατο αδ. Stefano Bisi,

Ο ΥΜΤ δια την Ελλάδα απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Ιταλούς αδελφούς, όπως και όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι και οι γενικοί επιθεωρητές του ΥΣ κάθε μίας από τις  περιφέρειες της Ιταλίας .

Ακολουθεί μετάφραση στα Ελληνικά του χαιρετισμού του ΥΜΤ δια την Ελλάδα Κραταιοτατου αδ. Ε. Μπινιάρη, 33ο

NIK 6236Κραταιότατε Ύπατε Μεγάλε Ταξιάρχα και αγαπημένε μου φίλε Λεό Ταρόνι,

                Αγαπημένοι μας Ιταλοί αδελφοί του Σκωτικού Τύπου,

Παρακολουθούμε με αγωνία και οδύνη όσα δραματικά συμβαίνουν σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο και σε όλο τον κόσμο. Αλλά πιστέψτε με, για όσα μαθαίνουμε ότι υποφέρετε στην πατρίδα σας νιώθουμε πραγματικά την οδύνη, ότι πάσχουν οι συγγενείς μας, το σπίτι μας.

Σας εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση του ΥΣ δια την Ελλάδα και των αδελφών όλων των εργαστηρίων στην Ελληνική επικράτεια.

Εύχομαι από το βάθος της καρδιάς μου, όπως επιτάσσει και τo μήνυμα των αγίων ημερών, το πάθος και την θυσία να ακολουθήσει η Ανάσταση

Είμαστε δίπλα σας όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ψυχικά και αδελφικά

Νιώθουμε ότι είμαστε οχι μόνο οι γείτονές σας, αλλά η οικογένειά σας.

Νιώστε το, αδελφοί μας .

Θέλουμε να σας βοηθήσουμε αν και όπως μπορούμε .

Ζήτω η Ιταλία”

 Ευάγγελος Α. Μπινιάρης, 33°
Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης

 

Ο ΥΜΤ δια την Ιταλία Kραταιοτ:. αδ. Leo Taroni, 33ο  προσφώνησε με μία συναισθηματικά φορτισμένη σύντομη ομιλία
(ακολουθεί μετάφραση στα Ελληνικά):

Leo Taroni

“Ο Αρχαίος  και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος και η μνήμη της Μεγάλης Πέμπτης”

Αδελφοί του Σκωτικού Τύπου,

Φίλτατοι αδελφοί μου,

Μερικές φορές τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν πλήρως τα συναισθήματά, αλλά, σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μας, θα

ήμουν ευτυχής αν ο καθένας από εσάς μπορούσε να δεχθεί και να αισθανθεί, την ειλικρινή και αδελφική μου εγγύτητα.

Όχι μόνο την Τεκτονική, αλλά και την ιδιαίτερα ανθρώπινη με τη βαθύτερη έννοια αυτής της λέξης.

Τα ιδανικά μας ενώνουν, ως προς την ολοκλήρωση της διαρκούς

εσωτερικής Εργασίας μας και την συνειδητοποίηση ότι “Εσύ είσαι αδελφός μου“.

Μερικές φορές, ακόμη και κατά τη διάρκεια των Τυπικών μας

Συνεδριών, διαφωνήσαμε έντονα με κάποιες από τις απόψεις που εξέφρασαν οι αδελφοί μας, δίνοντας έμφαση στο χειρότερο μέρος του ανθρώπινου εγωκεντρισμού μας.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από τη στιγμή  πραγμάτωσης των

Μυητικών Επισήμων Διαβεβαιώσεών μας που δίνουν κι αυτές μια συγκεκριμένη απάντηση και όχι μόνο στην καθημερινή βέβηλη ζωή μας.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, Αδελφός ανάμεσα σε Αδελφούς, τη στιγμή που ανακάλυψα τον εαυτό μου – απαλλαγμένο από μέταλλα, στον Σκοτεινό Θάλαμο, που αντιπροσώπευε το Ταξίδι στη Γη – κατά το οποίο έπρεπε να απαντήσω στην τρίτη και τελική ερώτηση: «Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Ανθρώπου προς την Ανθρωπότητα».

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ερώτηση που μου υποβλήθηκε, εμφανίζεται στην πραγματικότητα και την ουσία της σε σχέση με το τραγικό γεγονός, τον κορωνοϊό, ο οποίος από καιρό δεν επηρεάζει μόνο τη χώρα μας αλλά και πολλά άλλα έθνη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, βρίσκω στα Τυπικά μας όχι μόνο την Τεκτονική απάντηση σε αυτή τη συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά και τον τρόπο που – με πλήρη ελευθερία συνείδησης – αποφάσισα να ακολουθήσω:

Η Αρετή – η οποία σημαίνει ετυμολογικά ρώμη – είναι η δύναμη να εκπληρώνονται σε κάθε περίπτωση τα καθήκοντα που την αφορούν, τόσο προς την κοινωνία όσο και προς την οικογένεια. Ασκείται ανεξάρτητα από το συμφέρον και ποτέ δεν σταματά ακόμη και αν αντιμετωπίζει θυσίες ή θάνατο».

Και πάλι, στο συνεκτικό Τεκτονικό μονοπάτι, ένα μέρος του Σκωτικού μας Τυπικού δείχνει σαφώς τι πρέπει να είμαστε συνεχώς.

Το Τυπικό μας αναφέρει: “… Ο Τεκτονισμός γίνεται για να απελευθερώσει το πνεύμα του ανθρώπου. Ο αγώνας που διεξάγουμε χρειάζεται αποφασισμένους άνδρες: για να προσφερθούν στην ανθρωπότητα άνδρες εξοικειωμένοι με τη μελέτη, αμείλικτοι μπροστά στο καθήκον, και αυτός είναι ο σκοπός της διδασκαλίας και της δράσης του Τεκτονισμού στις περαιτέρω Μυήσεις του».

Αυτοί οι συλλογισμοί μου οφείλονται στις ανησυχίες και τους φόβους αυτών των ημερών που φαίνονται να υπερισχύουν της ελπίδας ότι όλα μπορούν να επιλυθούν θετικά.

Οι καθημερινές μας δράσεις λείπουν, αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε την έλλειψη αυτών με μεγαλύτερη ακρόαση της δικής μας εσωτερικότητας.

Οι δικές μας Τυπικές Εργασίες δεν πραγματοποιούνται.

Στην καρδιά μου, λείπει μόνο η συγκεκριμένη έκφανσή τους, αλλά αν “κατανοήσουμε καλά την Τέχνη“, το εσωτερικό μας Έργο δεν μπορεί και δεν πρέπει να διακόπτεται, ως προς την συνέπεια και τον σεβασμό των Ιδεωδών μας.

Ακόμα και εξαιτίας αυτού του συγκυριακού γεγονότος, αυτές οι σκέψεις μου επιτρέπουν να μιλήσω μαζί Σας και να υπενθυμίσω σε Εμάς αυτήν την συγκεκριμένη ημέρα που έχει την δική της Μυητική και Τελετουργική σημασία: σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη.

Αυτή η ημερομηνία, που ουσιαστικά ξεπερνά κάθε παραπομπή σε κάποια συγκεκριμένη πεποίθηση, είναι μια ιστορική και Μυητική στιγμή όπως αυτή παραδίδεται στο Τυπικό μας.

Λέει και μας υπενθυμίζει: “Αδελφοί, το Συμπόσιο Αγάπης που πρόκειται να διενεργήσουμε, έχει μια πολύ παλιά προέλευση και είναι μία Τελετουργία αφιερωμένη στους ένδεκα Ροδοσταύρους του XVI αιώνα. Ήταν γι’  αυτούς ένα ουσιαστικό καθήκον να συνευρίσκονται άπαξ του έτους επί τω αυτώ, από οποιαδήποτε χώρα, όπου υπήρχε ένας Ροδόσταυρος, κατά τη Μεγάλη Πέμπτη. Έπρεπε να πάει σε μια από τις πόλεις … όπου υπήρχε ένας από τους τόπους που ονομαζόταν «Οίκος του Αγίου Πνεύματος».

Κατά τη διάρκεια αυτού του συμποσίου κάθε Ροδόσταυρος έπρεπε να δώσει έναν απολογισμό για το έργο του και ο καθένας μπορούσε να γνωρίζει το Κοινό Έργο.

Μετά το δείπνο, «κάθε Ροδόσταυρος συνέχιζε τις περιπλανήσεις του, συλλέγοντας αυτό που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για τη μελέτη των φυσιογνωστικών επιστημών και την διάδοση στον κόσμο των

σπερμάτων της επιστήμης και της ελευθερίας».

Αγαπητοί μου Αδελφοί, πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό το Έργο.

Πρέπει να είμαστε Μεμυημένοι της Δράσης και να υποστηρίζουμε τους Αδελφούς μας και όλη την Ανθρωπότητα.

Το Τάγμα μας, ο αγαπημένος Τύπος μας είναι οικουμενικός.

Πρέπει τόσο η αγάπη μας όσο και η συγκεκριμένη δέσμευσή μας να είναι εξίσου οικουμενική.

Παρόλο που, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, είμαστε άνθρωποι αμφιβολίας, ποτέ όμως σε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει, παρά να έχουμε μια βεβαιότητα, να εκπληρώνουμε το Καθήκον μας, ως Άνθρωποι και ως Ελευθεροτέκτονες, με σεβασμό και αγάπη για τους συνανθρώπους μας.

Σε καθένα από μας φωλιάζει το Θείο που μας κάνει Ένα. Εργαζόμαστε συνεχώς, στην Μυητική Άλυσο, έτσι ώστε άπαντα να είναι «Ορθά και Τέλεια», εις δόξαν του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος και προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.

Αγαπητοί μου αδελφοί, παρακαλώ επιτρέψτε μου να αγκαλιάσω τον καθένα σας, έστω και με εικονικό τρόπο, σε ένδειξη όλης της αδελφικής μου αγάπης.

* Ακολούθησε κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης αφού ακούστηκε ο  Εθνικός Ύμνος της Ιταλίας

NIK 6228

Επίδοση αναμνηστικού δώρου υπο του ΥΜΤ του ΥΣ δια την Ιταλία Κρατ:. αδ. Leo Taroni, 33o κατα την Ετήσια Διεθνή εκδήλωσξη του ΥΣ δια την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2020