ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ…

Στον Τεκτονισμό η αναγνώριση θεμελιώνεται μόνο στην συνείδηση των Αδ:. Αδ:.
Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι νεόφυτοι Τέκτονες. Φαίνεται όμως ότι πολλοί αυτο-χριζόμενοι «κληρονόμοι» του Αρχαίου και Aποδεδεγμενου Σκωτικού τύπου στην Ελλάδα, δεν αντιλαμβάνονται ή προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται το ηθικό βάρος και την ισχύ της δήλωσης: «Οι Αδ Αδ μου με αναγνωρίζουν ως Τέκτονα». Και προσπαθούν με νομικίστικους ακροβατισμούς να θεμελιώσουν την μεσσιανιστική – καίσαροπαπική κοσμοαντίληψή τους.
Λησμονούν ότι κάθε ιστορικό γεγονός, που ανάγεται σε μακρινό παρελθόν, ανεξάρτητα από την ηθική αξία ή απαξία του, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα επί της οποίας θεμελιώνεται η νεότερη κριτική. Και επί πλέον, η μετέπειτα πορεία τους στο χρόνο που μεσολάβησε αποδεικνύει ότι οι προθέσεις τους κάθε άλλο παρά αγνές ήταν.
Εν ολίγοις, με μια σειρά  παραπλανητικών όσο και παραπειστικών λόγων και ενεργειών, τους δόθηκε η ευκαιρία για ικανό χρονικό διάστημα να ασκήσουν διοίκηση  σε μια μεγάλη μερίδα μελών του Αρχαίου και Αποδεδεγμενου Σκωτικού Τύπου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων τους ακολούθησαν και τους εστήριξαν αρχικά, τους γύρισαν την πλάτη και άρχισαν να επανέρχονται κατά δεκάδες στις τάξεις μας. Το ύφος και το ήθος της διοίκησης τους, η ποιότητα του τεκτονισμού και των μεθόδων που προωθούσαν, ήταν εκείνα που έκαναν το χάρτινο Πύργο των «κληρονόμων» να αδειάσει από μέλη.
Παράλληλα, Αδ:. Αδ:. από άλλες τεκτονικές δυνάμεις αντιλαμβανόμενοι ποιοί προωθούν την ενότητα στον ευρύτερο τεκτονικό χώρο και αποστρεφόμενοι την υπερέκθεση των ρεγκαλίων και των παρακμιακών εμφανίσεων σε δημόσια μέσα κοινωνικής δικτύωσης των «κληρονόμων» προσεγγίζουν το Ύπατό μας.
Και επειδή οι πράξεις καταξιώνουν τους λόγους, το Σάββατο 28/5/22 στη Ρόδο, παρουσία του Υ:.Μ:.Τ:.  Κραταιοτάτου Αδ:. Ευάγγελου Μπινιάρη και μελών του Υ:.Σ:. αξιωματούχων του Α:.Α:.Σ:.Τ:. της Ρόδου και μεγάλου αριθμού Ροδίων Αδ Αδ έγινε η εγκατάσταση νέων αρχών του Αρείου Πάγου «Κλεόβουλος ο Ρόδιος».
Μετά την τελετή της εγκαταστάσεως, έγινε η υποδοχή και τακτοποίηση 11 Αδ:. Αδ :.οι οποίοι οικεία και ελευθέρα βουλήσει ζήτησαν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στα εργαστήριά μας της Ρόδου. Ακολούθως με μια μυσταγωγική τελετή μυήσεως σε 4ο, τέσσερεις (4) διδάσκαλοι μέλη της συμβολικής στοάς «Κλεόβουλος» έλαβαν αύξηση φωτός σε 4ο και εντάχθηκαν στον ΑΑΣΤ.
Ακολούθησε ποτήριον αγάπης σε ατμόσφαιρα ενώσεως και αγάπης.