Θερινό Ηλιοστάσιο Φιλοσοφικών Εργαστηρίων στον Πειραιά

Στο Μέγαρο του Πειραιά, εορτάσθηκε, το Σάββατο 22.6.2019, το Θερινό Ηλιοστάσιο των Φιλοσοφικών Εργαστηρίων.

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους ενεργά μέλη του Υπάτου Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Κραταιoτ:. Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο 33o.

Η αίθουσα του κυλικείου και η βεράντα αυτού, με θέα το Πασαλιμάνι, ήταν ασφυκτικά γεμάτες, δείγμα του υψηλού φρονήματος και της προσήλωσης των Πειραιωτών τεκτόνων προς τις πανάρχαιες αρχές του Τεκτονισμού εν γένει και του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου ιδιαίτερα.

Είναι γνωστό ότι στον Πειραιά, μυήθηκαν τέκτονες υψηλής παιδείας και απαράμιλλου ηθικού φρονήματος, παράδειγμα για τους σημερινούς και επόμενους Πειραιώτες Τέκτονες.

Στην εκδήλωση του Θερινού Ηλιοστασίου, ομίλησε εν συντομία ο Πατήρ Πατέρων του Αρείου Πάγου «ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ» Κρατ.: Αδ.: Ιωάννης Ζαφειρόπουλος 33o, για να λάβει εν συνεχεία τον λόγο ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κραταιoτ:. Αδ:. Νικόλαος Κιλάκος 33o, ο οποίος αφ’ ενός ανεφέρθη εν ολίγοις εις τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου, αφ’ ετέρου έστειλε μηνύματα αγάπης και ευχές προς όλους.

H εκδήλωση επερατώθη, μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή αδελφική ατμόσφαιρα, των αδελφών ευχομένων «καλό καλοκαίρι» και επάνοδο με υγεία τον Σεπτέμβριο στις εργασίες των εργαστηρίων του ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ου ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΟΥ ΣΚΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.