ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ο ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΑΣΤ  ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ –  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΑΠΟ   11 ΕΩΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2017

Την Πέμπτη 11 Μαïου 2017 Αντιπροσωπεία του Υπάτου Συμβουλίου δια την Ελλάδα με επικεφαλής τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Κραταιότατο Αδελφό Νικόλαο Κιλάκο 33ο  συνοδευόμενο από τους Κραταιούς αδελφούς Ευάγγελο Μπινιάρη 33ο  Μέγα Ρήτορα Μέγα Υπουργό της Επικρατείας και   Αντώνιο Παπανδρέου 33ο  πρόσθετο Μέγα Γραμματέα, μετέβει στο Βελιγράδι .        

Το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της 11ης Μαïου ε.ε. έλαβε χώρα συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας των Υπάτων Συμβουλίων της Ευρώπης με συμμετοχή των Υπάτων Συμβουλίων δια την Ιταλία (πρόεδρος ) , Ισπανία (Αντιπρόεδρος) , Τουρκία (Γραμματεύς) Κροατία (Ταμίας) και μέλη Ελλάδα , Σερβία , Ρωσία ,Ισραήλ, Βοσνία Ερζεγοβίνη Κύπρος και Γαλλία , κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Το Σάββατο έγινε πανηγυρική συνεδρία σε 4ο του Υπάτου Συμβουλίου δια την Σερβία για τον εορτασμό των 105 ετών από την ίδρυσή του .
Πέραν των Υπάτων Συμβουλίων που μετείχαν στη συνεδρίαση της Συνομοσπονδίας , παρευρέθησαν και Αντιπροσωπείες των Υπάτων Συμβουλίων διά τη Ρουμανία Σλοβενία , Αρμενία , Σλοβακία , Σκωτία και Αυστρία .

Κατά την αφήγηση του ιστορικού της ιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου διά τη Σερβία, έγινε ειδική μνεία και τιμή στο γεγονός ότι το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα ήταν ο ιδρυτής .

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κραταιότατος Αδελφός Νικόλαος Κιλάκος 33ο  κατά τον επίσημο χαιρετισμό του , αναφέρθηκε στους πολλαπλούς και στενούς δεσμούς των λαών μας και ιδία των Υπάτων Συμβουλίων με απαρχή την ίδρυση του Υπάτου δια την Σερβία από το Ύπατο Συμβούλιο διά την Ελλάδα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άψογη φιλοξενία . Προσέφερε δε αναμνηστική της επισκέψεως πλακέτα και χαιρετισμό των πρώην Υπάτων Μεγάλων Ταξιαρχών και όλων των Κραταιών Μελών του Υπάτου Συμβουλίου.

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης, είχε εποικοδομητικές αδελφικές και φιλικές επαφές με όλες τις Αντιπροσωπείες , προώθησε τις απόψεις και θέσεις του Υπάτου Συμβουλίου διά την Ελλάδα και ενδυνάμωσε έτι περαιτέρω τις ήδη στενές σχέσεις μας με τα παρευρεθέντα Ύπατα Συμβούλια .