ΔΙΔΥΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΣΤΟΩΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

ΔΙΔΥΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΣΤΟΩΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ & ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑΝ

Το Σάββατο 4η Ιουνίου 2022, στο Τεκτ∴ Μέγαρον Ηρακλείου, η Στ∴ Τελ.: «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» αρ. 36 Αν.: Ηρακλείου πραγματοποίησε πανηγυρικές κοινές εργασίες Διδυμοποιήσεως με την Στ∴ Τελ.: «ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΑΦΝΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑΝ» αρ. 37 Αν.: Αθηνών.

Στις εργασίες παρέστησαν αδ∴ Μυστ∴ Διδ∴ από τις Αν∴ Χανίων, Ρεθύμνου, Κερκύρας & Αθηνών.

Η τελετή της Διδυμοποίησης των δύο Στ∴ Τελ.:, αποτελεί την πρώτη Φιλοσοφικών Εργαστηρίων, στην ιστορία του Υπάτου Συμβουλίου του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δια την Ελλάδα.

Στο χαρμόσυνο αυτό γεγονός παρέστησαν οι

Κρατ∴ Υπ∴ Μέγ∴ Ταξ∴ αδ∴ Ευάγγελος Α. Μπινιάρης, 33ο

Κρ∴ Ανθύπ∴ Μέγ∴ Ταξ∴ αδ∴ Δημήτριος Παπαχαρίσης, 33ο

Κρ∴ Μεγ∴ Γεν∴ Γραμ∴ της Ι∴ Α∴ αδ∴ Ιωάννης Ζαφειρόπουλος 33°

Κρ∴ Μεγ∴ Θησ∴ της Ι∴Α∴ αδ∴ Παναγιώτης Κουμεντάκος, 33°

Ο Κρατ∴ ΥΜΤ Ευάγγελος Α. Μπινιάρης,33ο χαιρέτησε την Διδυμοποίηση των δύο Φιλοσοφικών Εργαστηρίων και τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ΥΜΤ πρωτοστάτησε στην πρώτη Διδυμοποίηση Φιλοσοφικών Εργαστηρίων.

Ανέφερε ότι ένας από τους σκοπούς του Τεκτ∴ είναι η δημιουργία αδελφικών δεσμών μεταξύ των μελών του, παγκοσμίως.  Οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται και εδραιώνονται με την ανάπτυξη αισθημάτων Αγάπης & Σεβασμού, μεταξύ των αδ∴. Η καλλιέργεια των δεσμών αυτών απαλλάσσει τους αδ∴ από τον εγωισμό, το μίσος, την κακία, τον φθόνο, την μισαλλοδοξία, την μικροψυχία, τις έριδες και όλα εκείνα τα δεινά που εξοστρακίζουν την κυρίαρχη συνεκτική ουσία του Σύμπαντος, που δεν είναι άλλη από την Αγάπη.

Προσέθεσε ότι η όμορφη ιδέα της Διδυμοποιήσεως αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση και απόδειξη της δημιουργίας άρρηκτων αδελφικών δεσμών μεταξύ των μελών των Στ∴ αυτών.

Τέλος, συνεχάρη τους αδ∴ Αξ∴, τους δύο Τρ∴ Ισχ∴ Διδ∴ Κρ∴ αδ∴ Κων∴ Τερ∴ και Στ∴ Κωστα∴ και ιδιαιτέρως το Πάρεδρο μέλος του ΥΣ του 33° του ΑΑΣΤ δια την Ελλάδα, Κρ∴ αδ∴ Χαρ∴ Τσ∴, που προετοίμασε και συντόνισε τις άρτια και υποδειγματικά οργανωμένες εργασίες.

Οι εργασίες της Διδυμοποιήσεως έκλεισαν σε πανηγυρικό κλίμα, με Ποτήριον Αγάπης σε εστιατόριο αδελφού μας.