Screenshot 3

Διάγγελμα τεως Υ.Μ.Τ. κρατ. Νικολάου Κιλάκου, 33ο

Screenshot 3

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Από την Εγκαθίδρυση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο και Τελευταίου Βαθμού διά την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου το 1872 από τον Πρίγκιπα Δημήτριο Ροδοκανάκη, άξιοι Κραταιότατοι και Κραταιοί Αδελφοί, εργασθέντες με πίστη, αφοσίωση, ζήλο και ενθουσιασμό, υπηρέτησαν το όραμα της Ελευθερίας και τα Ιδανικά του Α.΄.Α.΄.Σ.΄.Τ.΄. και έθεσαν έκαστος, τον προσωπικό του λίθο επί του λαμπρού αυτού οικοδομήματος.

Φίλτατοι Αδελφοί μου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο και Τελευταίου Βαθμού διά την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπουανέλαβα τα καθήκοντά μου, υπό εξαιρετικώς δυσκόλους συνθήκας, αλλά με πλήρη επίγνωση ευθυνών και υποχρεώσεων,

Το εναρκτήριο μήνυμά μου, ήταν ένα αισιόδοξο σάλπισμα αλλά και ένα κάλεσμα συνοδοιπορίας, στον κοινό αγώνα της δικαίωσης.

Υποσχέθηκα, ότι θα ηγηθώ του αγώνος της αντιστάσεως κατά της επιβουλής, διά την αποκατάστασιν της ειρήνης, της αρμονίας και της αγάπης στον Τεκτονικό χώρο, αλλά και της ενδυνάμωσης του Θεσμού μας.

Γνώμονα των κινήσεών μου, είχα τη συνείδησή μου και τις Τεκτονικές μας Αρχές.

Προχώρησα με αποφασιστικότητα, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια, χωρίς όμως να καταργήσω τα όρια και να υπερβώ τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες είχαν τεθεί ως κυματοθραύστης.

Είχα πάντοτε στο νου μου, τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, το θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι“ αλλά και του Νικηφόρου Βρεττάκου “αντιστέκομαι σαν τις ελιές της πατρίδος μου, που είναι σφηνωμένες μέσα στις πέτρες και αναπνέουν τις αστραπές“.

Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου, ότι το έργο της ψυχουργίας, που είναι ο στόχος του   Τεκτονισμού, είναι έργο αγάπης και δεν επιτελείται ούτε μέσα στις αίθουσες των Δικαστηρίων, ούτε εντός του Διαδικτύου, αλλά εντός των Τεκτονικών Εργαστηρίων και ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

Στο πρόσωπό μου, το Ύπατον Συμβούλιον διά την Ελλάδα τιμήθηκε με τιμητικές Διακρίσεις  (Επίτιμος Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης ή Επίτιμον Μέλος) από Ύπατα Συμβούλια όπως,  της Βορείου Δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας, Ελβετίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Βραζιλίας, Τσεχίας και του Αζερμπαïτζάν.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, οι σχέσεις μας με τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, εξομαλύνθηκαν.

Τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δύνανται πλέον να εργάζονται κανονικώς, σε όλα τα κτίρια της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Φιλοσοφικά Εργαστήρια του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, λειτουργούν κανονικώς ανά την Επικράτεια.

Ο αριθμός των Μελών μας αυξήθηκε και η αύξηση αυτή συνεχίζεται κατά γεωμετρική πρόοδο.

Εγκαθιδρύθηκε το πρώτο Περιστύλιο DeMolay στην Ελλάδα και εντός των προσεχών μηνών θα ακολουθήσει και δεύτερο.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές Εκδηλώσεις υπό του Υπάτου Συμβουλίου με τη συμμετοχή Αντιπροσωπειών Κραταιοτάτων και Κραταιών Αδελφών Υπάτων Συμβουλίων  μετά των οποίων οι σχέσεις μας είναι  in Amity, αλλά και επισκέψεις του Υπάτου Συμβουλίου στην περιφέρεια.

Η παρουσία και  συμμετοχή μας στις Εκδηλώσεις του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου πέραν των συνόρων της πατρίδος μας, ήτο συνεχής και επάξια της λαμπρής Ιστορίας του.

Το έργο του Υπάτου Συμβουλίου, ήτο συλλογικό, όπως επιτάσσουν τα Μεγάλα Συντάγματα του 1762 και 1786 και οι Κανονισμοί μας.

Σ΄αυτόν τον αγώνα  είχα πάντοτε αρωγούς και συνοδοιπόρους, τα Μέλη του Υπάτου Συμβουλίου, αλλά και όλους τους Αδελφούς, τη βούληση των οποίων εξέφρασα ως πρώτος μεταξύ ίσων.

Δράττομαι δε της ευκαιρίας να τους εκφράσω εγκάρδιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου.

 Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστώ τον Μεγάλο Ρήτορα και Υπουργό της Επικρατείας Κραταιό Αδελφό και Φίλο, Ευάγγελο Μπινιάρη,  33ο διά την ανεκτίμητη στήριξη και συμβολή του. 

Φίλτατοι Αδελφοί μου, ο προσωπικός μου κρίκος στην αλυσίδα της Μυητικής Παράδοσης και συνέχειας ολοκληρώθηκε.

Ο δικός μου λίθος τοποθετήθηκε.

Ήρθε η ώρα να παραδώσω το Σκήπτρο σε νεότερο άξιο οικοδόμο.

Παραδίδω λοιπόν το Σκήπτρο του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ο και Τελευταίου Βαθμού διά την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, θα παραμείνω όμως ΕΝΕΡΓΟΝ ΜΕΛΟΣ του Υπάτου Συμβουλίου και θα συνεχίσω να εργάζομαι ακαταπαύστως, με αγάπη, αφοσίωση, ζήλο και πίστη υπέρ του Σκωτικού Τύπου και του Ελευθεροτεκτονισμού εν γένει.

Screenshot 1