ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 33ο
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ
(Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2017)

23730818 1394344300692921 1102011570 o

Η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ύπατο Μεγ.’. Ταξ.’. του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικου Τύπου διά την Ελλάδα Κραταιότατο αδ.’. Νικόλαο Κιλάκο

 

Πολυμελής αντιπροσωπεία υπό τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Κρατ:.Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο, παρέστη κατόπιν επισήμου προσκλήσεως στη Λευκωσία στις 18 Νοεμβρίου 2017 στον εορτασμό της Επετείου της συμπληρώσεως 10 ετών από της Εγκαθιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου διά την Κύπρον

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία απετελείτο από τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Κρατ:. Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο 33°, τον Μέγα Καγκελάριο-Μέγα Γενικό Γραμματέα Kρ:. Αδ:. Δημήτριο Παπαχαρίση, 33°, τον Πρόσθετο Μεγάλο Τελετάρχη Kρ:. Αδ:. Γεώργιο Κρητικό, 33°, τον Πρόσθετο Μεγάλο Αρχηγό των Φρουρών Kρ:. Αδ:. Χρήστο Καθάρειο, 33°, τους Kρ:. Αδ:.Αδ:. Χρήστος Ευαγγέλου 33°, Γεώργιο Στεφανή 33°, Μάρκο Αλαφούζο 33°, Χαράλαμπο Μοσχόπουλο 33°, τον Αδ:.Αλέξανδρο Κουρκουλή 32° ΕΜΕ και τον Αδ:.Κωνσταντίνο Δημητριάδη 32°.
Σημειωτέον ότι παρά την δήλωσή του ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, ο τέως Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Κρατ:. Αδ:. Σπυρίδων Καμαλάκης 33° εισήλθε και έλαβε θέση ως Επίτιμον Μέλος του Υπάτου Συμβουλίου δια την Κύπρον.

Εις τον εορτασμόν συμμετείχαν αντιπροσωπείες των ακολούθων Υπάτων Συμβουλίων :
Γαλλία : Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Henri Lustman 33°, Μέγ:. Γραμμ:. Francois Gerin 33°, Ιταλία: Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Leo Taroni 33°, Μέγ:. Γραμμ:. Andrea Roselli 33° και 2 άλλα μέλη, Πορτογαλλία: Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Agostino Fernandes 33°, Ρουμανία : Μέγ:. Γραμμ:.Florian Voinea 33° και 1 άλλο μέλος Αυστρία : Μέγ:. Θησ:. Herbert Leissner 33°, Βουλγαρία : Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Peter Kalpaktchiev 33° και 5 άλλα μέλη, Κροατία : Μέγ:. Τελ:. Zdravko Stojanovic 33° , Ρωσία : Μέγ:. Τελ:. Alexander Kiselev 33° και 2 άλλα μέλη, Σλοβακία : Μέγ:. Υπ:. Επικρ:.Slavomir Mlady 33°, Μ:. Τελ:. Marian Toth 33° και 1 άλλο μέλος, Αρμενία: Radu Serban Aunianu 33°, Αζερμπαιτζάν: Ανδρέας Πετρόπουλος 33°,
Λοιποί Τεκτ:. Τύποι : Μ:.Δ:.της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου Πέτρος Μαχαλεπής .

23756267 1394344407359577 40812808 n

Μετά το πέρας των Εργασιών ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης Φίλτατος Αδελφός Νικόλαος Κιλάκος μετά του Ενδοξοτάτου Μεγάλου Διαδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου Φιλτάτου Αδελφού Πέτρου Μαχαλεπή

Οι εργασίες άνοιξαν το απόγευμα της 18/11 με Συνεδρία εις 4ον Βαθμόν υπό την προεδρία του Υ:.Μ:.Τ:. δια την Κύπρον, Kρατ:. Αδ:. Φραγκίσκου Κωνσταντίνου 33° στο Τεκτονικό μέγαρο της παλαιάς Λευκωσίας. Μετά το άνοιγμα των εργασιών και την είσοδο όλων των Αντιπροσωπειών την έδρα ανέλαβε ο Ανθύπατος Μ:.Τ:. Κρ:. Αδ:. Παν. Βαβλίτης 33°. Ακολούθησε απονομή τιμών προς διακεκριμένους Αδ:. Αδ:.οι οποίοι συνεπλήρωσαν 45 έτη φιλοσοφικού τεκτ:., καθώς και προς τα μέλη του πρώτου ΥΣ δια την Κύπρον. Οι εργασίες έκλεισαν με την ευημερία, τους χαιρετισμούς των Αντιπροσωπειών, και με την ανταλλαγή αναμνηστικών. Ακολούθησε το επίσημο δείπνο μετά κυριών.
Στην προσφώνηση του ο Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Φραγκίσκος Κωνσταντίνου 33°, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα δύσκολα πρώτα χρόνια από εγκαταστάσεως του ΥΣ δια την Κύπρον και ετόνισε ότι τα αρχικά προβλήματα έχουν πλέον ξεπεραστεί χάρις εις την ακάματη εργασία των Αδελφών. Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος αυξάνεται, πληθύνεται και ανδρώνεται. Οι προσπάθειες όλων των Υ:.Μ:.Τ:. από της εγκαταστάσεως του Υπάτου Συμβουλίου επικεντρώθηκαν:
1. Στην αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας του δυναμικού.
2. Στην οργάνωση της εύρρυθμης λειτουργίας σύμφωνα με τους Κανόνες.
3. Στην μεταρρύθμιση των δομών και των διαδικασιών, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής εποχής.
4. Στην κοινωνικότητα και εξωτερίκευση για την διάδοση των Πνευματικών και Ανθρωπίνων αξιών μας.

Τέλος υπογράμμισε ότι το ΥΣ δια την Κύπρον έχει αναπτύξει σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας αναγνωρίσεως με 38 ΥΣ ανά τον κόσμον (τα δύο τελευταία είναι το Αζερμπαιτζάν και ο Μαυρίκιος).
Ελληνική συμμετοχή
Η πολυπρόσωπη Ελληνική Αντιπροσωπεία είχε δυναμική παρουσία και ενεργό συμμετοχή στις επαφές που έγιναν. Εισήχθη μετά των κεκανονισμένων τιμών τελευταία υπό την ελληνική σημαία και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Επίσης ο Υ:.Μ:.Τ:. παρακάθησε στο γεύμα στην επίσημη κεντρική τράπεζα.
Η υποδοχή που επεφυλάχθη εις τον Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο 33° από τον Υ:.Μ:.Τ:. δια την Κύπρο Κρατ:. Αδ:. Φραγκίσκο Κωνσταντίνου 33°, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Με συγκίνηση ο Υ:.Μ:.Τ:. δια την Κύπρον, ετόνισε την κοινή διακονία και πορεία των Αδελφών της Ελλάδας και της Κύπρου, την διαχρονική αγάπη της μητέρας πατρίδας, την αρωγή για την ίδρυση του ΥΣ δια την Κύπρον, την στενή συνεργασία και την αδελφική φιλία που άρρηκτα συνδέει τα δύο ΥΣ και επέδωσε στον Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Νικόλαο Κιλάκο 33° αναμνηστικό δώρο.
Λαβών τον λόγο κατά την ευημερία, ο Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Ν. Κιλάκος 33°, ετόνισε την αγαλλίαση αλλά και την συγκίνησή του διότι ευρίσκεται στην μαρτυρική μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, υπογράμμισε το κοινό αίμα και την ιδιαιτερότητα των σχέσεων με την Κύπρο που εδράζεται στους κοινούς αγώνες και πορεία, εξήρε την προσωπικότητα και την μακροχρόνια εμπειρία του Κρατ:. Αδ:. Φραγκίσκου Κωνσταντίνου 33° , καθώς και τους ισχυρούς άρρηκτους δεσμούς μεταξύ των δύο Υ:.Σ:. και του ενεχείρισε αναμνηστική πλακέτα, τονίζοντας τον βαθύ συμβολισμό αγάπης και φιλίας .
Τέλος, ο Υ:.Μ:.Τ:. Κρατ:. Αδ:. Ν. Κιλάκος 33° και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΥΣ δια την Ελλάδα είχαν συζητήσεις ενημερωτικές και αντάλλαξαν απόψεις με το σύνολο των Υ:.Μ:.Τ:.και των μελών των αντιπροσωπειών των Αδελφών Υ:.Σ:., καθώς και με Κυπρίους Αδελφούς . Αυτό οδήγησε, όχι μόνο στην κατανόηση των εκάστοτε τοποθετήσεων, αλλά και σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλαδή ανταλλαγή προσκλήσεων και προοπτικές κοινών δράσεων.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KtxCwXqpnFY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]